VANAD Group

Binnen VANAD Group werken een brede variatie aan internationaal opererende bedrijven nauw samen aan één opdracht: waarde en competitief voordeel toevoegen op het gebied van Customer Experience. Hun belangrijkste focus ligt op het verzorgen van klantenservices.

VANAD Group was op zoek naar een leerplatform om onder meer e-learning modules en sociale functies aan te bieden aan hun eigen medewerkers. We spreken met Wiebe van Gool, Blended Learning Architect bij VANAD Group.

De uitdaging

VANAD Group maakte eerst gebruik van een ander leerplatform. Het platform voldeed niet aan de wensen van VANAD Group. Ze hadden de wens om een online community op te zetten om medewerkers meer te betrekken bij het delen van kennis en tevens laagdrempelig e-learning te kunnen ontwikkelen die er ook visueel erg aantrekkelijk uit zien. VANAD Group was niet alleen op zoek naar een geschikt Learning Management System (LMS), maar ook naar een partner op het gebied van leren & ontwikkelen.

De oplossing

Toen VANAD Group op zoek ging naar een geschikte leverancier kwamen ze via een online zoektocht al snel bij The Courseware Company uit. Wiebe: “Tijdens het eerste gesprek had ik nog niet echt een goed beeld bij alle producten die The Courseware Company levert en we hadden eigenlijk contact opgenomen voor een ander product. In het eerste gesprek hebben we onze behoefte uitgesproken en toen gaf The Courseware Company het advies om een ander platform te bekijken, dan waar we initieel een demo voor hadden aangevraagd. Dat was gelijk een mooi voorbeeld van partnerschap. Er werd meegedacht in onze behoefte en er lag geen focus op het verkopen van het product.”

VANAD Group was op zoek naar een combinatie van een LMS (gebruikersbeheer) en een auteurstool (content ontwikkelen), dat laagdrempelig en visueel aantrekkelijk is. “The Courseware Company stelde het Learning Experience Platform (LXP) learningCloud voor. Toen we het systeem zagen, waren we al vrij snel verkocht, omdat het er strak uitziet. Alles wat wij zochten in een leerplatform was van toepassing op learningCloud. “aldus Wiebe.

Implementatie

Om van start te gaan met het systeem had VANAD Group een businesscase opgesteld voor het management. Wiebe: “The Courseware Company heeft ons geholpen bij het reviewen van de businesscase. Ik ben heel blij dat The Courseware Company er zo bij betrokken was. Daardoor verliep de implementatie ook soepel. Het plan van The Courseware Company was duidelijk. Ze hebben ons er duidelijk doorheen geholpen door een paar keer langs te komen en ons te trainen.”

Het voordeel van learningCloud is dat het niet geïnstalleerd hoeft te worden, want het is een online leerplatform. Hierdoor kon VANAD Group snel aan de slag met het ontwikkelen van eigen gamified e-learning modules.

Gamified leerplatform

VANAD Group is erg tevreden met het platform. Het platform wordt nu ingezet voor onboarding in blended learningprogramma’s (klassikale en online trainingen). De trainers gebruiken het platform om gamified e-learning modules te ontwikkelen voor verschillende projecten. Waar in onder andere gebruikt wordt gemaakt van gamified vragen. Elke keer als je een vraag goed hebt krijg je punten. Het krijgen van punten/badges motiveert cursisten om verder te gaan en de modules succesvol af te ronden.

“Het gave aan het platform is dat je het volledig in huisstijl kan maken. We werken met verschillende opdrachtgevers. Zij vinden het belangrijk dat de cursisten connectie voelen met hun merk en dat wordt gelijk gecreëerd door de look & feel van de e-learning modules. Naast de look & feel is het fijn dat het platform constant aan het vernieuwen is. Er zijn al veel nieuwe functies toegevoegd sinds het moment van inkopen. learningCloud luistert goed naar de wensen van de opdrachtgevers. Het platform is constant in ontwikkeling en daarmee future-proof. Het sluit goed aan bij ons en daarom is het een goede keuze geweest om dit platform in te zetten.”

Partnerschap

Wiebe over de samenwerking met The Courseware Company: “Het gaat heel goed. Het contact verloopt soepel, zowel met de helpdesk en accountmanagers. Als er iets aan de hand is wordt er snel gereageerd. Een tijdje terug was er een storing in learningCloud en vlak daarna was ik op bezoek bij The Courseware Company, zij hadden toen chocoladerepen geregeld voor alle trainers. Dat soort kleine dingen maakt een bedrijf als ideale partner om mee samen te werken. Daarnaast wordt er vanuit The Courseware Company veel moeite in gestoken om zaken te regelen.”

 

 

“The Courseware Company denkt echt mee over de volgende stappen van ons platform.”

– Wiebe van Gool, Blended Learning Architect bij VANAD Group.

 

 

 

Toekomst

Wiebe: ”We hebben als doelstelling om in 2019 onze instroomtrajecten te digitaliseren. We zitten er nu nog midden in, maar lopen mooi op schema. We zijn inmiddels gestart met het “Train de trainer traject”. We trainen onze trainers om trainingen te maken in learningCloud. Zo kunnen de trainers de training van hun eigen project digitaliseren. We pakken vanuit hier door om de doorstroomtrainingen te digitaliseren. Daarnaast gaan we ook e-learning modules aanbieden voor persoonlijke ontwikkeling. Hierin denkt The Courseware Company met ons mee, want er is genoeg content voor persoonlijke ontwikkeling beschikbaar.”

Meer weten?

Ben je benieuwd of een Learning Experience Platform (LXP) past bij jouw organisatie? Wij informeren je vrijblijvend over de mogelijkheden van dit Next-Generation leersysteem, ontworpen voor de ultieme online leerervaring.

Meer informatie