NetDimensions Gebruikersdag 2018

 

Op donderdag 21 juni 2018 vindt de jaarlijkse NetDimensions Gebruikersdag weer plaats. Een speciale dag voor en door gebruikers van NetDimensions Talent Suite op een historische locatie in Utrecht. We starten om 9:00 uur met koffie, thee en wat lekkers. Het programma start om 9:30 uur en duurt tot 16.30 uur met daarna een afsluitende borrel.

Speciale gast socioloog Monte Könings

Monte Königs is een expert op het gebied van toekomstig menselijk gedrag en maatschappelijke verandering. Monte specialiseert zich in de domeinen vertrouwen, technologie en nieuwe vormen van moraliteit. Tijdens de NetDimensions Gebruikersdag geeft Monte de sessie ‘Man & Machine: vriend of vijand?‘ met onder andere:

  1. Big people data: hyper-personalisering vs. Cambridge Analytica
  2. Artificial Intelligence: emotie & persoonlijkheid
  3. Hoe houden we het digitale menselijk?

Kortom, een sessie die je niet mag missen.

Het programma

Net als vorig jaar hebben we een gevarieerd programma samengesteld bestaande uit drie verschillende tracks*:

  • Verdieping in NetDimensions Talent Suite – Hoe kun je meer halen uit je huidige inrichting? Een sessie vol overzichten, ervaringen en extra verdieping. Kennis en ervaring als beheerder van NetDimensions Talent Suite is wenselijk.
  • Leren van anderen – Ben je benieuwd hoe andere organisaties NetDimensions Talent Suite inzetten? Kom kijken en leer van de cases die zij presenteren.
  • Laat je inspireren – Wil je weten welke ontwikkelingen er zijn, wat er nog meer gebeurt op het gebied van Learning en Development en of jij dat ook kunt toepassen? In deze track worden inzichten gedeeld voor inspiratie op tactisch en strategisch niveau.

*Er kunnen nog kleine wijzigingen worden doorgevoerd in het programma.

START ONDERDEEL
09:00 allen Ontvangst met koffie, thee en wat lekkers
09:30 allen Welkomstwoord en nieuws van Courseware door Chris Textor
09:45 allen Introductie door Ronny Lohuis
10:00 allen Man & Machine: vriend of vijand
De digitalisering lijkt sneller dan ooit te gaan: het internet der dingen, Artificial Intelligence, Robotisering, Big Data, digitale assistenten en ga zo maar door. Maar hoe zit het met de menselijke kant? Hoe gaan deze technische ontwikkelingen ons gedrag beïnvloeden? Kan de samenleving en ons gedrag de ontwikkelingen wel bijhouden? Keynote spreker Monte Könings legt het je graag uit.
11:00 allen Pauze
11.30 Keuze A1 Hoe verbeter je de gebruikerservaring ?
Haalt jullie leeromgeving al het maximale uit de gebruikerservaring? Wil je voorbeelden zien van andere skins en bijzondere vormgevingen? Bastiaan Timmerlaat je zien hoe je binnen de mogelijkheden van NetDimensions Talent Suite je van alles kunt doen, zoals menu’s verticaal zetten, weergave van actieve cursussen, extra informatie pagina’s. Hij zal voorbeelden laten zien en tips geven hoe je hier zelf mee aan de slag kunt.
Keuze A2 De ervaring van Enver
Sofie Chwatchko
 en Lotte van de Zanden presenteren het Professional Expertise Platform (PEP). Dit scholingsplatform is ontwikkeld voor professionals in de jeugd- en opvoedhulp in regio Rotterdam. Ervaar hoe meerdere partners met elkaar samenwerken op het gebied van professionalisering, leren en ontwikkelen én hoe NetDimensions hierin kan faciliteren.
Keuze A3 Hoe vergroot je het leerrendement met o.a. micro-learning en 5 moments of need?
In deze sessie wordt ingegaan op de momenten van leren en de verschillende leeroplossingen die hierbij het beste ingezet kunnen worden. Ronny Lohuis en Edward Maitimo inspireren je graag door vanuit een onderwijskundig perspectief de verbinding te maken tussen bekende leermodellen en de praktijk.
12:20 allen  Lunch inclusief ask-the-expert sessies
13:20 allen  Introductie middag door Edward Maitimo
13:35 Keuze B1 Geld moet rollen! Alles over betalen en kosten in en met NetDimensions Talent Suite
Wil je weten hoe je kosten kunt vastleggen of betalingen kunt regelen? Via een webshop, penningen of achteraf betalen? Waar zie je het, hoe leg je het vast en wat kun je er mee? Birgit Maas en Rik Groenewoud tekenen in verschillende scenario’s de mogelijkheden graag voor je uit!
Keuze B2 De ervaring van Best Practice World
Het plannen en uitrollen van toetsen in een internationale omgeving wordt door Ralph Genang aan jullie toegelicht.
Keuze B3 Onboarding en preboarding – Hoe krijg je nieuwe collega’s het beste aan boord?
Wanneer je een nieuwe medewerker goed inwerkt, dan heb je daar meestal snel en langdurig profijt van. Hoe je dit technisch inregelt, kan bepalend zijn voor het resultaat. In deze sessie die geleid wordt door Antje Jung en Edward Maitimo, worden de mogelijkheden, struikelblokken en voorbeelden van preboarding en onboarding, in het kader van NetDimensions Talent Suite besproken. Deze sessie is om geïnspireerd te raken om uiteindelijk zelf na te denken over een toepassing binnen je eigen bedrijf.
14:25 allen Pauze
14:55 Keuze C1 Creatieve & slimme inschrijfprocessen
Consultant Lotte van de Zanden laat zien hoe je het inschrijven, aanmelden en overplaatsen van cursisten op efficiënte en creatieve wijze kunt organiseren. Denk aan de inzet van wachtlijsten, maar ook aan lokaal- en materiaalbeheer en een koppeling met Outlook!
Keuze C2 De ervaring van Hyster Yale
Hoe ga je om met het opzetten en inrichten van een LMS bij een internationale gebruikersgroep die ook nog eens je klanten zijn? In deze context licht Harm Schoenmakers onder andere het gebruik van Single Sign On, language bundles en job-profiles toe.
Keuze C3 xAPI, ik hoef er niks van te weten
Is xAPI het nieuwe SCORM? Waarom zou ik me er in verdiepen? Wat heeft het te maken met Learning Analytics? En als het dan zo hot is, wat voegt het dan toe voor mijn organisatie. Ronny Lohuis zal jullie schetsen waarom je hierin geïnteresseerd zou kunnen zijn en komt met concrete voorbeelden om jullie te inspireren.
15:45 allen Centrale afsluiting met onder andere:

  • Nieuwe functionele ontwikkelingen binnen NetDimensions Talent Suite (roadmap);
  • Mooie voorbeelden van doorontwikkelingen;
  • Prijsuitreiking voor mooiste implementatie.
16:30 allen Napraten tijdens een afsluitende borrel met een drankje en hapje. Dit biedt de mogelijkheid om de laatste vragen aan de sprekers en onze experts te stellen.

Locatie en route

De dag vindt plaats in een 19e eeuwse locatie in de binnenstad van Utrecht. Wij raden je aan met het OV te komen. Vanaf NS station Utrecht CS gaat elke 5 minuten een bus die je naar het Janskerkhof brengt. Als je daar uitstapt moet je nog 3 minuten lopen.

Zaalverhuur 7 – Room for Everyone Boothstraat 73512 BT Utrecht

Download hier de routebeschrijving of plan je route met Google Maps.