Utrecht 16 november 2018 (Uitverkocht)

Een dag voor e-learning ontwikkelaars in Articulate

De jaarlijkse Articulate Gebruikers in Utrecht zijn inmiddels een begrip geworden onder Articulate gebruikers in Nederland. De 7e editie vindt dit jaar plaats op donderdag 15 en vrijdag 16 november 2018. Dompel je een dag lang onder in alle ins en outs van de Articulate producten en laat je inspireren door de diverse demo’s, workshops en presentaties.

Programma vrijdag 16 november 2018

Je bent van harte welkom vanaf 9.00 uur. Het inhoudelijke programma duurt tot 16.45 uur met aansluitend de borrel tot 18:30 uur.

Hieronder vind je het voorlopige programma met workshops, cases en demo’s. In aanloop naar november kunnen nog (kleine) wijzigingen plaatsvinden en volgt meer informatie over alle sessies.

  • Een workshop geeft aan dat je zelf actief gaat deelnemen; er zijn geen laptops – neem er zelf één mee als je mee wilt werken op je eigen PC
  • Een demo of case  geeft een presentatie aan waarbij je zelf alleen hoeft te luisteren en te kijken. En natuurlijk vragen stellen.
  • Per tijdstip kan je kiezen voor een track. Iedere track (A, B en C) duurt 90 minuten. Sommige tracks bestaan uit 2 onderdelen van elk 45 minuten.
START TRACK ONDERDEEL
9:00 Ontvangst met koffie en thee
9:30 Welkom en kick-off 
9:45 A1 Low budget elearning video productie met smartphone, door Vico van den Eventuin en Marcel Terpstra (Koninklijke landmacht)

In deze 90 minuten durende Workshop gaan jullie filmen met je smartphone, je leert werken met een Greenscreen, hoe je het beste Audio kunt opnemen met een smartphone plus externe microfoons. Vervolgens leggen we uit hoe je de opgenomen audio kunnen verbeteren met de gratis tool Audacity.

Jullie gaan experimenteren met; (driepunt)verlichting, het gebruik van een smartphone Gimbal en het bewerken van je eigen Greenscreen opname. Uiteraard geven we tips over eventuele aanschaf van goedkope uitrusting en gratis software die je kunt gebruiken voor je eigen Low Budget e-learning videoproductie.

9:45 A2 De vergeten interacties, door Hayet Ahbarouch en Marloes Berkers (E-learning Training)

In een interactieve workshop gaan we extra aandacht besteden aan de ‘vergeten’ interacties. In groepjes van 4-5 mensen wordt gewerkt aan één vergeten interactie (denk aan: Numeric, True/false, Fill in the blank, Essay, Shortcut Key en Likert Skale). De interactie kan worden toegepast op een gegeven casus of een eigen casus uit de praktijk. Na een gezamenlijke, creatieve brainstorm met ouderwets pen en papier, gaan de deelnemers hun ideeën uitwerken. Dit is ook eerst op papier waarbij van diverse materialen gebruikt kunnen worden en daarna wordt de interactie eventueel ook daadwerkelijk in Storyline gebouwd. Uiteindelijk pitchen de deelnemers de ideeën aan elkaar, waarna op elkaar gestemd kan worden. De winnaars zijn de Articulate heroes van de dag!

9:45 A3 – 1 Bedrijfssoftware Training met Articulate Storyline, door Jan van Vledder (Lethbridge Enterprise Training Services)

Ontdek hoe je met Articulate Storyline effectieve en aantrekkelijke gebruikerstraining maakt over vaak als ingewikkeld ervaren bedrijfssoftware (bijv. SAP CRM).

10:30 A3 – 2 Automatisch quizzen en toetsen maken met Question Banks en Result Slides, door Jeremine Holt  (Westenwindontwerp) en Yolanda Richter (Leerhuis Ikazia Ziekenhuis)

Een uitgebreide toets of quiz maken in Storyline kan volautomatisch als je vragen, antwoorden en feedback in Word of Excel goed voorbereid. In deze interactieve workshop gaan we aan de slag met het razendsnel vullen van Question Banks en vervolgens het instellen van de Result Slides.

Want ondanks de populariteit en de fantastische leermogelijkheden van micro-learning en gamification is er ook nog steeds veel behoefte aan kennistoetsen en quizzen. En Storyline biedt daar perfecte mogelijkheden voor.

11:15 Koffie en theepauze
11:30 B1 Blaas je cursussen een nieuw leven in, door Josien Visser (Bright Alley)

Je module zit goed in elkaar, alles werkt technisch, het ziet er mooi uit, maar je wilt iets meer. Herken je dit? Wij helpen jou om je module te restylen door het toevoegen van animatie. Bewegende elementen geven je module iets extra’s. We laten voorbeelden zien. Daarna gaan we met elkaar oefenen en bekijken wat een motion path oplevert.

11:30 B2 More is More?, door Philip van der Eijk en Jan Dirk Schaftenaar (Splintt)

Als een deelnemer door een module is gelopen, geeft het LMS netjes een vinkje. Altijd al meer willen weten dan dit, bijvoorbeeld hoe de deelnemer de module heeft ervaren en wat hij of zij precies heeft gedaan? Dat kan, met xAPI. In 90 minuten behandelen we wat xAPI is, hoe je het kunt toepassen en wat de didactische meerwaarde ervan kan zijn.

11:30 B3 -1 Hoe visualiseer je lesstof bij blended learning?, door Nicole Leijten en Claudia Ceron (Amarant Academie)

Het visualiseren van “theorie” is lastig. Amarant Academie maakt modules voor mensen met een beperking. Zij visualiseren de “theorie” in e-learning, fysieke cursussen of een werkboek om het geleerde te vertalen naar het dagelijkse leven. Tijdens deze leerzame sessie nemen Nicole en Claudia vertellen je alles over de kracht van visualisatie.

12:15 B3 – 2 Hoe vergroot je het leerrendement?, door Edward Maitimo (The Courseware Company)

Je leert het beste wanneer je behoefte om te leren het grootst is. In deze sessie wordt ingegaan op de momenten van leren en de verschillende leeroplossingen die hierbij het beste ingezet kunnen worden. Edward Maitimo inspireert je graag door vanuit een onderwijskundig perspectief de verbinding te maken tussen bekende leermodellen en de praktijk.

13:00 Lunchpauze
13:45 Een frisse energizer
14:00 C1 Hoe ontwikkel je een leerinterventie?, door Aafke Woudstra (Plus Retail)

Hoe pak je het ontwikkelen van een leerinterventie aan? Waar begin je, waar moet je rekening mee houden en hoe bepaal je de doelgroep? Aafke deelt haar eigen best practices in een hands-on inspiratiesessie voor iedereen met de rol van opleidingscoördinator/opleidingskundig adviseur/opleidingsontwikkelaar, waarin je zelf aan de slag gaat.

14:00 C2 De e-learning succesformule, door Fedde Matthijssen  en Jurrian de Klerk  (Triamfloat)

We zijn regelmatig bij projecten betrokken waar e-learning onderdeel van uit maakt. Opdrachtgevers zijn vaak enthousiast, maar de ervaring leert ook dat de lerende niet altijd enthousiast is, soms zelfs “e-learningmoe”. Hoe zet je e-learning succesvol in? Welke factoren spelen hierbij een rol? Wij gingen op onderzoek uit en maken graag samen met u de e-learning succesformule!

14:00 C3 -1 De kracht van co-creatie, door Lucas de Vreugd en Niek Hogervorst (learn industry)

Hoe zet je een efficient co-creatie traject op tussen opdrachtgever en ontwikkelaar en hoe zorg je ervoor dat beide partijen optimaal kunnen bijdragen aan dit proces.

14:45 C3 -2 Rise above, door Guido Siebers (Marel) en Sanne van Tussenbroek (Planon)

Met de komst van Articulate Rise is er veel veranderd. Hiermee is ook de wereld van de ontwikkelaar veranderd. In deze sessie staan we stil bij deze verandering en worden met praktische voorbeelden de nieuwe kansen als ontwikkelaar uitgelicht. Hierbij komt onder andere de integratie van Articulate Storyline 360 in Articulate Rise aan bod en hoe je met sterke visuele elementen het meeste uit Articulate Rise kan halen.

15:30 Koffie en theepauze
15:45 Wrap-up met interactieve quiz
16:30 Napraten met een drankje en hapje. Ook de sprekers zijn aanwezig voor vragen.

Adres en route The Colour Kitchen

The Colour Kitchen Utrecht 
Prinses Christinalaan 1
3554 JL Utrecht

De dag vindt plaats bij The Colour Kitchen in Utrecht Zuilen. Deze locatie is centraal gelegen en goed bereikbaar vanaf de snelweg A2 en het openbaar vervoer. Plan je route met Google Maps.