Brasschaat 13 november 2018

Op dinsdag 13 november organiseren we wederom een Belgische editie van de Articulate Gebruikersdag. Dompel je een dag lang onder in alle ins en outs van de Articulate producten en laat je inspireren door de diverse demo’s, workshops en presentaties.

Gebruikersdag Articulate

Programma dinsdag 13 november 2018

Je bent van harte welkom vanaf 9.00 uur. Het inhoudelijke programma duurt tot 16.30 uur met aansluitend de borrel tot 18:00 uur.

Hieronder vind je het voorlopige programma met workshops, cases en demo’s. In aanloop naar november kunnen nog (kleine) wijzigingen plaatsvinden en volgt meer informatie over alle sessies.

  • Een workshop geeft aan dat je zelf actief gaat deelnemen; er zijn geen laptops – neem er zelf één mee als je mee wilt werken op je eigen PC.
  • Een demo of case  geeft een presentatie aan waarbij je zelf alleen hoeft te luisteren en te kijken. En natuurlijk vragen stellen.
  • Per tijdstip kan je kiezen voor een track. Iedere track (A, B en C) duurt 90 minuten. Sommige tracks bestaan uit 2 onderdelen van elk 45 minuten.
START TRACK ONDERDEEL
9:00 Ontvangst met koffie en thee
9:30 Welkom en kick-off
9:45 A1 – 1 Speelse scenario-based e-learning, door Dirk Kleingeld (Enstin)

In deze demo sessie laten we de kracht van scenariobased video zien binnen storyline. Hoe zet je dit in om leuke en leerzame modules te realiseren die bijdragen aan de gestelde doelen? We bespreken het belang van een goede aanpak van strategie naar activatie en overladen je met inspirerende voorbeelden van video door verschillende cases en oplossingen met je te delen.

10:30 A1 – 2 Realisatie van e-learning voor verpleegkundige handelingen met Articulate Storyline, door Tom Neuttiens (Artevelde Hogeschool)

7 jaar geleden startte de opleiding Verpleegkunde van de Arteveldehogeschool met het ontwikkelen van e-learningmateriaal voor het doceren van verpleegkundige handelingen. Er werd toen voor Articulate Storyline gekozen.

De ontwikkeling van lesmateriaal binnen Articulate werd doorheen de jaren verbeterd en op punt gesteld. Via tal van voorbeelden, tips en tricks, wordt in deze sessie geschetst hoe dit didactisch materiaal tot stand komt.

9:45 A2 Pimp je story met animaties, door Joke Hollants (Opsteker)

Tijdens deze workshop leer je hoe je storyfiles tot leven brengt. We gaan experimenteren met animaties en states om je e-learning dynamischer te maken. Een parallax effect op je achtergrond, of een karakter dat écht praat … het kan allemaal met de ingebouwde functies van Articulate Storyline.

9:45 A3 2 Pixels naar links, door Marco Driesprong  (Nationale Nederlanden) en Davy Rietveld (The Courseware Company)

Strenge huisstijl eisen, hoe ga je er mee om? Een workshop met best practices over hoe om te gaan met strenge huisstijl eisen. Leer tips en tricks over het gebruik en opzetten van een template.

11:15 Koffie en theepauze
11:30 B1 – 1 Hoe vergroot je het leerrendement?, door Edward Maitimo (The Courseware Company)

Je leert het beste wanneer je behoefte om te leren het grootst is. In deze sessie wordt ingegaan op de momenten van leren en de verschillende leeroplossingen die hierbij het beste ingezet kunnen worden. Edward Maitimo inspireert je graag door vanuit een onderwijskundig perspectief de verbinding te maken tussen bekende leermodellen en de praktijk.

12:15 B1 – 2 Quizzing & tracking met complexere vragen, door Pieter Uytterhoeven  (Instruxion)

Quizzing, interacties en tracking. Als je weinig tijd hebt, val je terug op multiple choice quizzen. Maar Storyline bevat ook nog meer creatieve vraagvormen, die je met templates snel en eenvoudig kan uitwerken.

Maar wat als je vraag niet in een bestaande template past? Wat als er bijvoorbeeld meerdere juiste antwoorden zijn? Of wat als de interactie die je moet tracken eigenlijk geen quiz is? En hoe maak je je vragen wat frisser voor je publiek, met bijvoorbeeld sliders en dials? En hoe voeg je een duidelijke, visuele tijdsbeperking toe? Dat alles bekijken we in deze sessie.

12:15 B2 – 2 Maak leermomenten tot een beleving met Storyline en storytelling, door Thomas Hijl (vidaXL)

Het is erg verleidelijk om met een tool als Articulate direct helemaal los te gaan op de functionaliteit. Echter, bottom line is de conclusie dat je beter op papier kunt beginnen met een Storyline. Thomas heeft een Storyline canvas ontworpen om structuur te brengen en om tevens storytelling te integreren. Thomas deelt graag hoe dit helpt om je publiek in de leermodus te brengen en te houden door een boeiend verhaallijn.

11:30 B3 De vergeten interacties, door Katja Schilte en Annemarie Rebel (E-learning Training)

In een interactieve workshop gaan we extra aandacht besteden aan de ‘vergeten’ interacties. In groepjes van 4-5 mensen wordt gewerkt aan één vergeten interactie (denk aan: Numeric, True/false, Fill in the blank, Essay, Shortcut Key en Likert Skale). De interactie kan worden toegepast op een gegeven casus of een eigen casus uit de praktijk. Na een gezamenlijke, creatieve brainstorm met ouderwets pen en papier, gaan de deelnemers hun ideeën uitwerken. Dit is ook eerst op papier waarbij van diverse materialen gebruikt kunnen worden en daarna wordt de interactie eventueel ook daadwerkelijk in Storyline gebouwd. Uiteindelijk pitchen de deelnemers de ideeën aan elkaar, waarna op elkaar gestemd kan worden. De winnaars zijn de Articulate heroes van de dag!

13:00 Lunchpauze
 13:45 Frisse energizer
14:00 C1 – 1 Opzetten van gebruik van e-learning in de praktijk: praktische tips – do’s & don’t, door Joke Opsomer (KAVA)

Starten met e-learning bouwen in teamverband, hoe doe je dat? Hoe werk je samen met éénzelfde standaard en hoe werk je op een complementaire manier samen? Wat zijn de struikelblokken en hoe kan je die op een creatieve manier oplossen? Een verhaal van vallen en opstaan uit de praktijk!

14:45 C1 – 2 Hoe ontwikkel je goede content?, door Marco Baldan (Nmbrs)

De basis van een succesvolle module is goede content. Marco vertelt hoe Nmbrs content maakt met en hoe zij samenwerken met vakspecialisten. Scripts, mock-ups, video’s en vragen. Ontdek hoe Nmbrs gebruikt maakt van Rise, Storyline en xAPI.

Let op: Dit is een Engelstalige sessie.

14:00 C2 – 1 Meertalige e-learning, door Tiene Vertriest en Tessa Haentjens (Yamagata Europe)

Hoe ontwikkel je een e-learning die uiteindelijk zal ingezet worden in Europa, Australia, Azië en de VS? Tijdens deze workshop laten we zien hoe we een e-learning hebben opgezet voor één van onze klanten, Hitachi Construction Machinery Europe, om de basisfuncties van één van hun machines uit te leggen aan hun nieuwe verkopers. We leggen hierbij de focus op de vertaalbaarheid en het reviewproces.

14:45 C2 – 2 Mijn 10 jaar werken met Articulate in 10 blunders, door Richard Fransen (FN Learning Support)

Ik lees geen manual, ik probeer, faal, en probeer nog een keer. Al falend en proberend ben ik de afgelopen jaren achter functies in Storyline gekomen. Soms met hulp, soms alleen. In deze sessie laat ik je zien wat ik fout deed en hoe ik dat heb opgelost.

14:00 C3 More is More?, door Philip van der Eijk en Jan Dirk Schaftenaar (Splintt)

Als een deelnemer door een module is gelopen, geeft het LMS netjes een vinkje. Altijd al meer willen weten dan dit, bijvoorbeeld hoe de deelnemer de module heeft ervaren en wat hij of zij precies heeft gedaan? Dat kan, met xAPI. In 90 minuten behandelen we wat xAPI is, hoe je het kunt toepassen en wat de didactische meerwaarde ervan kan zijn.

15:30 Koffie en theepauze
15:45 Wrap-up met interactieve quiz
16:30 Napraten met een drankje en hapje. Ook de sprekers zijn aanwezig voor vragen.

Adres en route Van der Valk Hotel

Hotel Van der Valk Dennenhof
Bredabaan 940
2930 Brasschaat

Articulate Gebruikersdagen Brasschaat

De dag vindt plaats bij Hotel Van Der Valk in Brasschaat. Het hotel is centraal gelegen langs de snelweg en erg goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Ook is er voldoende parkeergelegenheid. Plan hier je route met Google Maps.