Antwerpen 7 november 2017

Articulate Gebruikersdag 7 november 2017 in Antwerpen

Op dinsdag 7 november organiseren we wederom een Belgische editie van de Articulate Gebruikersdag in Antwerpen. Dompel je een dag lang onder in alle ins en outs van de Articulate producten en laat je inspireren door de diverse demo’s, workshops en presentaties.

Programma dinsdag 7 november 2017

Je bent van harte welkom vanaf 9.00 uur. Het inhoudelijke programma duurt tot 16.45 uur met aansluitend de borrel tot 18:30 uur.

Hieronder vind je het voorlopige programma met workshops, cases en demo’s. In aanloop naar november kunnen nog (kleine) wijzigingen plaatsvinden en volgt meer informatie over alle sessies.

  • Een workshop geeft aan dat je zelf actief gaat deelnemen; er zijn geen laptops – neem er zelf één mee als je mee wilt werken op je eigen PC.
  • Een demo of case  geeft een presentatie aan waarbij je zelf alleen hoeft te luisteren en te kijken. En natuurlijk vragen stellen.
  • Per tijdstip moet je kiezen voor een track. Bijvoorbeeld A1, A2 of A3 om 9:45. A1 en A2 duren 90 minuten. A3 bestaat uit 2 onderdelen van elk 45 minuten.
  • We hebben geprobeerd aan te geven of je een beginnend of ervaren gebruiker moet zijn. Hopelijk hebben we het niveau goed ingeschat.
START TRACK ONDERDEEL
9:00 Ontvangst met koffie en thee
9:30 Welkom en kick-off
Wim Gent (The Courseware Company)
9:45 A1 David Anderson en Tom Kuhlman (Articulate)
Info volgt
9:45 A2 Agile ontwikkelen met inhoudsdeskundigen, door Marcel de Leeuwe (Leerbeleving)
Bij de start van het e-learning project is er nog geen content, leeromgeving, auteurstool, laptop of partner die je kan ondersteunen. Wat nu? Het enige antwoord: agile ontwerpen en ontwikkelen. Marcel en de KLM gingen aan de slag met Articulate Storyline op basis van agile. Het resultaat: een succesvol project binnen 3 maanden. Leer in deze sessie wat agile ontwerpen en ontwikkelen inhoudt. Leer ook wat het in jouw praktijk kan betekenen. Marcel deelt zijn successen én leerpunten.
9:45 A3-1
case
Charlotte van der Stichele (Mindbytes)
Articulate koppelen met javascript: de mogelijkheden. Dit is een case met een presentatie.
10:30 A3-2
demo
beginners
Het ontwikkelen van een eerste e-learning en de lessons learned voor de toekomst,door Hans Musters (ACTA)
Op het moment dat je duidelijk hebt waar jouw e-learning aan moet voldoen, hoe ga je dan verder? En hoe zorg je ervoor dat cursisten volledig zelf aan het roer kunnen staan van hun leerpad, maar tegelijkertijd niet ‘verdwalen’ in de  e-learning? In deze demo deelt Hans deze en andere ‘lessons learned’ naar aanleiding van het eerste project wat ze hebben opgezet en gaat in op wat zij in de toekomst anders doen. Interessant voor alle beginnende Articulate gebruikers.
11:15 KOFFIE of THEE
11:30 B1
workshop
beginners
Variabelen voor beginners, door Annemarie Rebel (E-learning Training)
In deze interactieve workshop voor beginners gaan we aan de slag met variabelen. We bekijken wat variabelen zijn en hoe je deze kunt gebruiken. Dit passen we toe op een bestaand of proefproject waarbij we variabelen gebruiken om aan te geven of een hoofdstuk met goed gevolg is afgerond zodat je dit kunt laten zien in het menu.
11:30 B2-1
demo
beginners
Slides – layers of states, door Iris Luchtenburg (VDAB)
In deze demo laten Annemie, Lieve en Iris van het VDAB zien wat je vooral wél en niet moet doen, de logica en – ter illustratie – het leerproces van VDAB tussen het eerste en laatste product dat ze gemaakt hebben. Niveau: beginners.
12:15 B2-2
demo
gevorderd
Storyline: rising results, door Davy Rietveld (The Courseware Company)
In deze demo voor gevorderde Storyline gebruikers gaan we op een innovatieve manier met variabelen aan de slag. We maken een resultatenpagina na waarbij de behaalde score van de gebruiker oploopt van 0 naar de betreffende score. Dit gaan we niet alleen doen met de score maar dit brengen we ook visueel in beeld door bijvoorbeeld een balkje wat langzaam volloopt. In Articulate Rise gebeurt dit automatisch, bij Storyline komt hier meer bij kijken. Het is dus handig als je kennis hebt van variabelen.
13:00 LUNCH
14:00 C1 David Anderson en Tom Kuhlman (Articulate)
Info volgt
14:00 C2 workshop
gevorderd
Animaties en transities in een websiteachtige module, door Josien Visser en Josien van der Velde (BrightAlley)
Wil je een keer een minder traditionele e-learning? Laat je dan inspireren door deze opbouw. Ieder pagina bestaat uit kleine uitwisselbare blokken. In deze blokken passen foto’s, interacties of tekst. Voor de overgang tussen pagina’s gebruiken we transities, waardoor het geheel een flitsende uitstraling krijgt. In korte tijd kunnen we jullie leren hoe je dit kunt toepassen.
14:00 C3-1
case
beginners
Articulate Storyline bij AZ Zeno, door Lynn Cauwels (AZ Zeno)
Ben je een beginnende Articulate gebruiker? Kijk hoe AZ Zeno ‘als beginners met beperkte middelen’ Articulate hebben gebruikt, met de nadruk op ‘blended learning’. De vernieuwde introductienamiddag is daar een specifiek voorbeeld van: een combinatie is van klassikale opleiding/e-learning/coaching.
14:45 C3-2
demo
beginners
gevorderd
Design Thinking voor e-learning, door Aafke Woudstra (PlusRetail)
Ken je dat? Dat je de vraag krijgt om een e-learningmodule te ontwerpen en te bouwen, met als doel dat medewerkers “beter hun werk gaan doen/minder fouten maken/etc?!” Om écht het verschil te kunnen maken, is het nodig om een stap terug te doen om tot de kern van het probleem te komen. En om zo een oplossing te ontwerpen die werkt. Design Thinking is een methode die je al klein kan inzetten om dit te doen. Aan de hand van een voorbeeld geef ik je handige tips en tricks om zelf zo’n proces op te zetten.
15:30 KOFFIE of THEE
15:45 Wrap-up met interactieve afsluiting met quiz
16:30 Napraten met een drankje en hapje. Ook de sprekers zijn aanwezig voor vragen.

Adres en route Van der Valk Hotel

Hotel Van Der Valk Luitenant Lippenslaan 66 2140 Antwerpen

Van der Valk Hotel Antwerpen ARTGD17 De dag vindt plaats bij Hotel Van Der Valk in Antwerpen. Het hotel is centraal gelegen langs de snelweg en erg goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Ook is er voldoende parkeergelegenheid. Bekijk hier de routebeschrijving / openbaar vervoer of plan je route met Google Maps.

Pagina afdrukken

Je kan het inhoudsdeel van pagina afdrukken, e-mailen of als PDF downloaden door op de onderstaande knop te klikken. Denk eraan dat de pagina kan wijzigen nadat je deze hebt afgedrukt.

Print Friendly and PDF