#ARTGD16: Vijf vragen aan Jeff Kortenbosch

Afbeelding van Jeff Kortenbosch

1: Betrokkenheid bij #ARTGD16

Even uitleggen: de Articulate Gebruikersdagen, hoe ben jij erbij betrokken?

Ruim zes jaar geleden ben ik met Coen Flach om tafel gaan zitten met het idee om een dag te organiseren voor Nederlandse Articulate gebruikers, om kennis en ervaring met elkaar uit te kunnen wisselen. Zo’n vijf jaar geleden is dat ook gelukt, toen was de eerste Gebruikersdag een feit! Sindsdien ben ik elk jaar betrokken geweest bij het inhoudelijke programma, stem ik af over de onderwerpen en regel ik de sprekers. De mix van gebruikerservaringen, demonstraties en ‘how-to’ sessies is altijd een succesformule gebleken. Dat is ook dit jaar weer gelukt.

2: #ARTGD is uniek

Wat is er zo leuk aan #ARTGD en waarom vind jij dat gebruikers hierbij moeten zijn?

De Articulate Gebruikersdagen zijn unieke evenementen waar gebruikers de kans krijgen om met medegebruikers te delen wat zij gemaakt hebben. Zo inspireert iedereen elkaar. En leer je hoe je bepaalde én juist verschillende dingen kunt opzetten in dezelfde ontwikkeltool. Daarin zit wat mij betreft de kracht. Het is voor en door Articulate gebruikers. Doordat het evenement zo’n specifiek onderwerp heeft, ga je altijd met iets naar huis waarvan je denkt “hé, dat ga ik ook proberen”!

3: Praktijkvoorbeelden AkzoNobel

De #ARTGD zijn altijd een mooie showcase voor praktijkvoorbeelden. Heb jij vanuit AkzoNobel een mooie voorbeeld van hoe Articulate wordt ingezet?

Bij AkzoNobel gebruiken we Articulate op twee manieren. We gebruiken Articulate Studio voor inhoudsdeskundigen, zodat ze zelf trainingsmateriaal kunnen maken met behulp van een standaard template. Daarnaast gebruiken we Articulate Storyline als standaard auteurstool. Bijna alle projecten die vanuit de AkzoNobel Academy gemaakt worden, worden gebouwd in Articulate Storyline. Tenzij er heel specifieke eisen zijn waaraan Storyline niet aan kan voldoen. Een mooi voorbeeld hiervan is dat we vorig jaar onze vernieuwde ‘Code of Conduct’ uitgerold hebben in bijna 30 talen. Storyline maakte het vertaalproces super eenvoudig en stelde ons in staat om de beste ‘Compliance’ module te maken die we ooit bij AkzoNobel hebben gezien.

4: Wat #ARTGD16 in petto heeft

Je bent betrokken bij de opzet van het programma van #ARTGD16, alweer de 5e editie van de Articulate Gebruikersdagen. Waarmee gaan jullie de bezoekers dit jaar verrassen?

Vorig jaar zijn we overgestapt van 100% presentaties naar een combinatie van presentaties en workshops. We hadden twee workshops parallel gezet om te zien hoe dat zou bevallen. Dit jaar kun je zowel in Antwerpen als in Utrecht elke dag een 3-tal workshops bezoeken in combinatie met de presentaties en ask-the-expert sessies. Niet alles zal 100% Articulate zijn. We hebben ervoor gekozen om ook e-learning methodiek een plaats te geven, zodat mensen niet alleen geïnspireerd raken van de tools waarmee ze werken, maar ook nog kunnen leren hoe ze betere e-learning kunnen maken. Die mix, daar word ik echt enthousiast van!

5: Last but not least

Kun je aangeven wat jouw favoriete programmaonderdeel van #ARTGD16 is?

Pfff . . moeilijk! Het programma is erg breed en ik vind het zelf ook altijd lastig kiezen bij welke sessies ik wil aansluiten. In het algemeen vind ik de sessies van de ‘gewone’ gebruiker altijd het leukst en meest verassend, omdat iedereen op een eigen manier oplossingen bedenkt voor het probleem dat ze proberen aan te pakken. Daar zitten vaak goede tips bij en ze geven me een andere invalshoek. Zo leren we allemaal van elkaar!