#ARTGD16: Vijf vragen aan Guido Siebers

Afbeelding van Guido Siebers

1: Betrokkenheid bij #ARTGD16

Even uitleggen: de Articulate Gebruikersdagen, hoe ben jij erbij betrokken?

Binnen Planon gebruiken we Articulate Storyline als primair softwarepakket om online leercontent te ontwikkelen. Vorig jaar ontvingen wij als klant van The Courseware Company een uitnodiging voor #ARTGD15. Onze LMS (learning management system) en e-learning modules waren toen nog volop in ontwikkeling en daardoor hadden we veel contact met elkaar. #ARTGD15 was dan ook de uitgelezen kans om kennis op te doen over de laatste ontwikkelingen. Daarnaast mocht ik als spreker vertellen over het ontwikkelen van meertalige e-learning modules in één werkbestand. Dit jaar mag ik weer presenteren. Maar dan over een nieuw onderwerp natuurlijk!

2: #ARTGD is leuk omdat…

Wat is er zo leuk aan #ARTGD en waarom vind jij dat gebruikers hierbij moeten zijn?

Het leukste is dat je gegarandeerd de deur uitgaat met nieuwe technische of didactische oplossingen die je direct kunt toepassen. En door de business cases en praktische workshops ben je op een ander niveau bezig met de software en je vakgebied. De software is dusdanig toegankelijk dat je altijd wel nieuwe ideeën op doet. Daarnaast ontmoet je andere Storyline gebruikers. Je leert van elkaar, wisselt ervaringen uit en je breidt je netwerk uit. Dat is in mijn ogen cruciaal voor elke Storyline gebruiker.

3: Praktijkvoorbeelden Planon

De #ARTGD zijn altijd een mooie showcase voor praktijkvoorbeelden. Heb jij vanuit Planon een mooie voorbeeld van hoe Articulate wordt ingezet?

Doorgaans maken wij met Articulate Storyline grotere projecten met veel informatie, die vervolgens een plaats krijgen in ons LMS. Onlangs zijn we ook gestart met het ontwikkelen van veel kleinere en compacte modules. Deze delen wij direct met de eindgebruiker via een ander platform. Hierdoor kunnen zij snel, tijdens het werken door, de leercontent benaderen. Zie het als een vorm van ondersteunende ‘performance support’.

4: Wat #ARTGD16 in petto heeft

Op donderdag 24 en vrijdag 25 november lever jij in Utrecht een bijdrage aan het #ARTGD16 programma. Zonder al te veel te verklappen: waarmee ga jij de bezoekers dit jaar verrassen?

De verrassing zit in de data die in een e-learning module zit en hoe je deze data kunt gebruiken. Hierdoor ontstaan er legio nieuwe mogelijkheden in en rond Storyline! Op donderdag vertel ik hoe wij deze data gebruiken voor game elementen in Storyline. Vrijdag vertel ik dit verhaal in een duo-presentatie met mijn collega Sanne van Tussenbroek.

5: Last but not least

Kun je aangeven wat jouw favoriete programmaonderdeel van #ARTGD16 is?

Ik kijk er erg naar uit om een kijkje in de keuken te krijgen van andere Storyline gebruikers en hoop nieuwe creatieve oplossingen te zien voor technische en didactische vraagstukken!